מתי ניאלץ ללכת לרופא תעסוקתי?

העבודה תופסת מקום מרכזי בחיינו, ובהתאם לכך תביעות אובדן כושר עבודה סובבות סביב סכומי פיצויים גבוהים במיוחד. בכדי לגשת היטב אל תהליך התביעה ולבסס את עילת התביעה בצורה ברורה וחד משמעית, עלינו להיעזר בחוות דעת של גורמים מומחים וביניהם רופא תעסוקתי

 

תביעות אובדן כושר עבודה

במסגרת תביעות אובדן כושר עבודה, אותן ניתן להגיש כנגד חברות הביטוח, קרנות הפנסיה או ביטוח לאומי, אחד האלמנטים המהותיים שעלינו להוכיח הוא, היעדר היכולת של התובע להמשיך ולעבוד, באופן המזכה אותו בפיצויים מקסימליים.

על מנת להוכיח את היעדר יכולתו של התובע להמשיך לעבוד, עלינו לפנות לגורמים מקצועיים שונים, אשר יסייעו לנו לבסס את עילת התביעה והוכחת הפגיעה בכושרו של התובע לעבוד, באופן מלא או באופן חלקי. לאילו גורמים מקצועיים אם כן ניתן לפנות?

 

חוות דעת של רופא תעסוקתי

רופא תעסוקתי הוא רופא בעל מומחיות ספציפית לביצוע בדיקות רפואיות לעובדים, בכדי להעריך את כשירותם לעבוד. בנוסף, על ההיבט הרפואי, לרופא התעסוקתי קיימת לרוב גם הבנה בהיבטים המשפטיים והחברתיים, כמו גם בכל הקשור לסיכונים סביבתיים.

את שירותיו של הרופא התעסוקתי ניתן לקבל בקופות החולים, מוסדות ציבור שונים ודרך מכונים פרטיים, כאשר חוות דעת רופא תעסוקתי מהווה אסמכתא משפטית, כעין עדות ממש של גורם מומחה, באופן שיוכל לשרת היטב את התובע ובא כוחו, בדרך לקבלת מלוא הפיצויים המגיעים לו.

 

מהם תחומי הסמכות של הרופא התעסוקתי?

לחוות דעתו של הרופא התעסוקתי קיימת משמעות רבה והיא נבחנת היטב על ידי החברות והגופים נגדם מוגשת תביעת אובדן כושר עבודה. במסגרת חוות דעתו של הרופא התעסוקתי, הרי שבסמכותו לתת לנפגע מגוון אישורים רפואיים:

 

  • תאונת עבודה

רופא תעסוקתי יכול להצביע על כך שמקור הפגיעה או התאונה שנגרמה לעובד היא כתוצאה מהעבודה (סביבת העבודה, התנהגות רשלנית ועוד).

 

  • תנאי העסקה

בסמכותו של הרופא התעסוקתי לקבוע את תנאי המשך העסקתו וקביעת מגבלות מסוימות, דוגמת הימנעות מעמידה ממושכת, שמירה על מרחק מחומרים מסוכנים ועוד.

 

  • פיצויי פיטורין

ככל וסיבת הפיטורין היא מצבו הרפואי של העובד, הרי שבאמצעות אישור מהרופא התעסוקתי, הקשור בין ההתפטרות לבין מצבו הרפואי, ניתן יהיה לקבל, בתנאים מסוימים, פיצויי פיטורין.

 

חוות דעת רופא תעסוקתי – חשוב לדעת

על אף שמדובר בחוות דעת רפואית בעלת תוקף משפטי, חוות הדעת של הרופא התעסוקתי אינה מחייבת את המוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת, ככל ומדובר ברופא תעסוקתי מוכר, בעל שם ומומחיות בתחום, אשר ביסס את חוות דעתו על מסמכים רפואיים ובדיקות נרחבות, הרי שקשה יהיה להתעלם מהממצאים המופיעים בחוות הדעת שכתב.

 

לסיכום

בתביעות אובדן כושר עבודה, חשוב לבסס את עילת התביעה ולהוכיח בצורה ברורה את הפגיעה שנגרמה לתובע, באופן שאינו מאפשר לו להמשיך לעבוד (באופן חלקי או מלא). על מנת להוכיח זאת בצורה מיטבית, חשוב לפנות לרופא תעסוקתי ולקבל חוות דעת מקצועית, שתעזור לנו לקבל את מלוא הפיצויים.

חוות דעת רופא תעסוקתי

אודות המחבר

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף סביב הנושא

פוסט סתם לדוגמה כיצד זה נראה

לורם איפסום לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סחטיר בלובק. תצטנפל בלינדו למרקל אס לכימפו, דול, צוט ומעיוט – לפתיעם ברשג – ולתיעם

מחלקת צוואות וירושות - משרד עו"ד רחל שחר
משרד עו"ד רחל שחר - מחלקת צוואות וירושות

משרד עו"ד רחל שחר – מחלקת צוואות וירושות עוסק בתחום דיני משפחה וירושה ונחשב למוביל בתחומו. המשרד מנהל תיקי משפחה רבים, בדיסקרטיות ואמינות מרבית.

צריכים סיוע וליווי משפטי?

עורכי דין מומלצים נוספים: